Hoe kan ik mijn X analytics zien?

X analytics

X analytics biedt een schat aan informatie over hoe je tweets presteren, wie je publiek is en welke content het meeste betrokkenheid genereert. Het begrijpen van deze gegevens kan je helpen om je X strategie te verfijnen en je bereik te vergroten. In dit artikel bespreken we stap voor stap hoe je toegang krijgt tot X analytics en hoe je de gegevens kunt interpreteren.

Stap 1: Toegang tot analytics twitter

 1. Log in op je X account: Zorg ervoor dat je bent ingelogd op het Twitter account waarvan je de analytics wilt bekijken.

 2. Ga naar X analytics: Er zijn verschillende manieren om toegang te krijgen tot X analytics:

  • Via de URL: Typ analytics.twitter.comin de adresbalk van je browser en druk op Enter.
  • Via de X-website: Klik op je profielfoto in de rechterbovenhoek om het dropdown-menu te openen en selecteer “analytics”.
 3. Overzichtsscherm: Zodra je op jouw X analytics-pagina bent zie je een overzichtsscherm met een samenvatting van je accountprestaties. Dit omvat statistieken zoals tweetimpressies, profielbezoeken en volgersaantallen over de afgelopen 28 dagen.

Stap 2: Dashboard overzicht

Het dashboard van X analytics is onderverdeeld in verschillende secties die elk een specifiek aspect van je accountactiviteiten belichten:

 1. Home: Dit tabblad biedt een overzicht van je belangrijkste statistieken en hoogtepunten van de afgelopen 28 dagen, zoals:

  • Tweetprestaties: Aantal impressies, retweets, likes, en klikken.
  • Top tweet: De tweet met de meeste betrokkenheid in de afgelopen periode.
  • Top mention: De vermelding van jouw account door een andere gebruiker die de meeste betrokkenheid genereerde.
  • Top follower: De volger met de meeste volgers die jou recent is gaan volgen.

 2. Tweets: Hier kun je gedetailleerde statistieken per tweet bekijken. Dit tabblad bevat informatie zoals:

  • Impressies: Hoe vaak je tweet is bekeken.
  • Engagements: Het totale aantal keer dat mensen hebben gereageerd op je tweet.
  • Engagement rate: Het percentage impressies dat resulteerde in een engagement.

 3. Audience: Dit tabblad geeft je inzicht in je volgers en publiek, waaronder:

  • Demografie: Leeftijd, geslacht, en locatie van je volgers.
  • Interesses: De belangrijkste interesses van je volgers.
  • Lifestyle: Informatie over de levensstijl en het koopgedrag van je volgers.

 4. Events: X Analytics biedt ook een sectie voor evenementen waar je trending topics en aankomende evenementen kunt zien die relevant kunnen zijn voor je tweets.

Stap 3: Dieper ingaan op de X/twitter tweet analytics

 1. Analyseer je tweetprestaties: Kijk naar welke tweets de meeste betrokkenheid genereren. Let op patronen zoals het tijdstip van posten, het gebruik van hashtags, en de inhoud van de tweets.

 2. Begrijp je publiek: Gebruik de demografische gegevens en interesseprofielen om je content beter af te stemmen op je volgers. Als je bijvoorbeeld ziet dat een groot deel van je volgers geïnteresseerd is in technologie, kun je meer tech-gerelateerde content posten.

 3. Optimaliseer je strategie: Experimenteer met verschillende soorten tweets en analyseer de resultaten. Probeer verschillende tijden en dagen voor je posts, varieer met media zoals afbeeldingen en video’s en gebruik relevante hashtags.

Conclusie

X analytics is een krachtig hulpmiddel voor iedereen die serieus is over hun aanwezigheid op Twitter. Door regelmatig je gegevens te analyseren en je strategie aan te passen op basis van je bevindingen kun je je bereik en betrokkenheid aanzienlijk vergroten. Neem de tijd om de verschillende tabbladen en statistieken te verkennen en gebruik de inzichten om je Twitter-game naar een hoger niveau te tillen.

Eliah
Eliah

Social Media expert

Eliah is een deskundige op het gebied van social media marketing, met een uitgebreide achtergrond in het ontwikkelen en uitvoeren van succesvolle online strategieën. Hij heeft een Bachelor in Communicatie en Digitale Media en heeft gewerkt met diverse bedrijven om hun sociale mediakanalen te optimaliseren en te laten groeien.

Inhoud

Nieuwste blogs

Onze producten