Hoe tag je iemand op Instagram?

iemand taggen Instagram

Het taggen van iemand op Instagram is een effectieve manier om hen te betrekken bij je content, hun aandacht te trekken of hen erkenning te geven voor hun bijdrage. Hier is een gedetailleerd stappenplan om iemand op Instagram te taggen:

1. Foto of video uploaden

 1. Open de Instagram-app: Log in op je account.
 2. Maak een nieuwe post: Klik op het plusteken onderaan het scherm om een nieuwe post te maken.
 3. Kies een foto of video: Selecteer een afbeelding of video uit je galerij of maak een nieuwe met de camera.

2. Bewerken en filters toepassen

 1. Bewerk je afbeelding: Je kunt nu filters en andere bewerkingstools gebruiken om je afbeelding of video te verbeteren.
 2. Klik op ‘volgende’: Nadat je tevreden bent met je bewerkingen, klik je op ‘volgende’ rechtsboven in het scherm.

3. Personen taggen

 1. Tag mensen: Onder de tekstinvoerveld, zie je de optie ‘personen taggen’. Klik hierop.
 2. Selecteer de plek op de foto: Tik op het gedeelte van de foto waar je iemand wilt taggen.
 3. Voer de gebruikersnaam in: Typ de gebruikersnaam van de persoon die je wilt taggen. Instagram zal suggesties doen op basis van wat je invoert.
 4. Selecteer de juiste persoon: Klik op de juiste gebruikersnaam uit de suggestielijst.
 5. Bevestig de tags: Nadat je iedereen hebt getagd klik je op ‘gereed’.

4. Caption en locatie toevoegen

 1. Voeg een bijschrift toe: Schrijf een pakkend bijschrift voor je post. Hier kun je ook hashtags toevoegen om je bereik te vergroten.
 2. Voeg een locatie toe: Als je wilt kun je een locatie toevoegen door op ‘locatie toevoegen’ te klikken en de juiste locatie te kiezen.

5. Post delen

 1. Deel je post: Als je tevreden bent met je bijschrift, tags en locatie, klik je op ‘delen’ rechtsboven in het scherm.

Tips voor effectief taggen op Instagram

 • Tag relevante personen: Zorg ervoor dat de personen die je tagt relevant zijn voor de content van je post. Taggen zonder reden kan als spam worden gezien.
 • Wees beleefd en respectvol: Tag alleen mensen die je echt wilt betrekken bij de post en vermijd overmatig taggen.
 • Gebruik de juiste gebruikersnaam: Controleer altijd of je de juiste gebruikersnaam hebt ingevoerd om vergissingen te voorkomen.
 • Tag in de caption: Naast het taggen in de foto zelf kun je ook mensen in het bijschrift taggen met een @ gevolgd door hun gebruikersnaam.
 • Houd rekening met privacy: Respecteer de privacy van anderen en tag geen mensen in gevoelige of privé-inhoud zonder hun toestemming.
 • Engageer met je tags: Als je iemand tagt zorg er dan voor dat je reageert op eventuele reacties of berichten die ze kunnen sturen. Dit bevordert interactie en betrokkenheid.
 • Overweeg alternatieve manieren van vermelding: Soms kan het toevoegen van een vermelding in de tekst of in de comments effectiever zijn dan een tag in de foto, vooral als je wilt dat de vermelde persoon het ziet maar je hen niet direct wilt betrekken in de visuele content.

Met dit stappenplan en deze tips kun je effectief en respectvol mensen taggen op Instagram wat kan leiden tot meer interactie en betrokkenheid bij je posts. Hoe meer volgers je zelf hebt en hoe meer mensen jij volgt hoe eer tags je kan maken en jouw account zichtbaar kunt maken. Een manier is het kopen van Instagram likes, hier gaan we op een ander artikel verder op in.

Eliah
Eliah

Social Media expert

Eliah is een deskundige op het gebied van social media marketing, met een uitgebreide achtergrond in het ontwikkelen en uitvoeren van succesvolle online strategieën. Hij heeft een Bachelor in Communicatie en Digitale Media en heeft gewerkt met diverse bedrijven om hun sociale mediakanalen te optimaliseren en te laten groeien.

Inhoud

Nieuwste blogs

Onze producten