Welke hashtags gebruiken op TikTok?

TikTok

TikTok, het razend populaire sociale mediaplatform, heeft een enorme invloed op de manier waarop mensen video’s delen en consumeren. Met miljoenen actieve gebruikers wereldwijd biedt het een unieke kans voor zowel individuele content creators als bedrijven om hun bereik te vergroten en een loyale aanhang op te bouwen. Een van de meest effectieve manieren om je video’s zichtbaarder te maken op TikTok is door het strategisch gebruik van hashtags. In dit artikel verkennen we welke hashtags je het beste kunt gebruiken op TikTok om je video’s te laten opvallen en je publiek te vergroten.

Waarom zijn hashtags belangrijk?

Hashtags zijn meer dan slechts trendy woorden die aan een post worden toegevoegd. Ze dienen als zoekwoorden die video’s categoriseren en het voor gebruikers gemakkelijker maken om content te vinden die hen interesseert. Door relevante en populaire hashtags te gebruiken, vergroot je de kans dat je video’s door een breder publiek worden gezien inclusief gebruikers die je nog niet volgen. Plus het vergroten van je volgersaantal door aankopen kan je een concurrentievoordeel geven op TikTok. Gebruik hashtags om je zichtbaarheid te vergroten, zodat je content ontdekt wordt door mensen die specifiek op zoek zijn naar de onderwerpen die jij behandelt

Populaire hashtags op TikTok

 • #ForYou en #FYP De hashtags #ForYou en #FYP (For You Page) zijn misschien wel de meest gebruikte hashtags op TikTok. Ze zijn bedoeld om je video’s op de gewilde For You-pagina te krijgen, waar ze door een groot aantal gebruikers kunnen worden gezien. Hoewel er geen garanties zijn dat je video daadwerkelijk op de For You-pagina terechtkomt, vergroot het gebruik van deze hashtags de kans aanzienlijk.

 • #TikTok Deze eenvoudige hashtag is een algemene tag die je video’s onder de aandacht brengt van een breed publiek op het platform. Het is een van de meest gebruikte hashtags en kan helpen om je video’s zichtbaarder te maken.

 • #Viral De hashtag #Viral is bedoeld om de aandacht te trekken van gebruikers die op zoek zijn naar trending en populaire video’s. Door deze hashtag te gebruiken, geef je aan dat je video potentieel viral kan gaan, wat de nieuwsgierigheid van kijkers kan wekken.

Niche specifieke hashtags

Naast de algemene populaire hashtags, is het belangrijk om niche specifieke hashtags te gebruiken die relevant zijn voor de content die je maakt. Hier zijn enkele voorbeelden:

 1. #Dance en #danceChallenge Als je dansvideo’s maakt, zijn deze hashtags essentieel. TikTok staat bekend om zijn danschallenges en door deze hashtags te gebruiken, kun je deelnemen aan trending danschallenges en je bereik vergroten onder dansliefhebbers.

 2. #Cooking en #recipe Voor culinaire creators zijn hashtags zoals #Cooking en #Recipe een must. Ze helpen je video’s te categoriseren onder gebruikers die geïnteresseerd zijn in koken en recepten, waardoor je een doelgroep aantrekt die waarschijnlijk meer betrokken zal zijn bij je content.

 3. #Beauty en #makeup Schoonheids- en make-upvideo’s zijn enorm populair op TikTok. Gebruik deze hashtags om je video’s te delen met een publiek dat op zoek is naar schoonheids- en make-uptips.

Trendgebonden hashtags

TikTok is een dynamisch platform waar trends snel opkomen en weer verdwijnen. Het is cruciaal om op de hoogte te blijven van de laatste trends en de bijbehorende hashtags te gebruiken. Hier zijn enkele tips:

 1. Houd de For You-pagina in de gaten De For You-pagina is een goudmijn voor het ontdekken van de nieuwste trends en virale hashtags. Door regelmatig door deze pagina te scrollen, kun je snel inspelen op opkomende trends.

 2. Gebruik trending sounds en effecten Vaak zijn bepaalde geluiden, liedjes of effecten gekoppeld aan virale trends. Door deze in je video’s te gebruiken, kun je profiteren van de bijbehorende hashtags en je zichtbaarheid vergroten.

 3. Seizoensgebonden en evenementgebonden hashtags Tijdens feestdagen, evenementen of seizoensgebonden periodes zijn er specifieke hashtags die in populariteit toenemen. Denk aan #Christmas, #Halloween, of #SummerVibes. Door deze hashtags te gebruiken speel je in op de actuele interesses van gebruikers.

Tips voor het effectieve gebruik van hashtags

 • Mix van populaire en niche hashtags Een goede strategie is om een mix te gebruiken van zowel populaire als niche hashtags. Dit zorgt ervoor dat je video’s zowel door een breed als een specifiek publiek worden gezien.

 • Blijf authentiek Gebruik alleen hashtags die relevant zijn voor je video. Het plaatsen van misleidende hashtags kan leiden tot een negatief effect, omdat gebruikers die op zoek zijn naar specifieke content teleurgesteld kunnen raken.

 • Analyseer je prestaties TikTok biedt analytics-tools waarmee je kunt zien welke hashtags het meeste engagement opleveren. Gebruik deze gegevens om je hashtag-strategie continu te optimaliseren.

Conclusie

Het strategisch gebruik van hashtags op TikTok kan een wereld van verschil maken in de zichtbaarheid en het succes van je video’s. Door een combinatie van populaire, niche, en trendgebonden hashtags te gebruiken, vergroot je je kansen om een breder publiek te bereiken en je volgersbestand uit te breiden. Blijf experimenteren en analyseren om te ontdekken welke hashtags het beste werken voor jouw specifieke content, en wees niet bang om nieuwe trends te omarmen. Met de juiste hashtags kunnen je video’s de aandacht krijgen die ze verdienen.

Eliah
Eliah

Social Media expert

Eliah is een deskundige op het gebied van social media marketing, met een uitgebreide achtergrond in het ontwikkelen en uitvoeren van succesvolle online strategieën. Hij heeft een Bachelor in Communicatie en Digitale Media en heeft gewerkt met diverse bedrijven om hun sociale mediakanalen te optimaliseren en te laten groeien.

Inhoud

Nieuwste blogs

Onze producten