Dit verhaal is niet beschikbaar Instagram

verhaal niet beschikbaar Instagram

Instagram, een van de populairste sociale mediaplatforms ter wereld, biedt dagelijks miljoenen gebruikers de mogelijkheid om verhalen te delen en te bekijken. Echter, een veelvoorkomend en frustrerend probleem waarmee gebruikers te maken krijgen is de melding “Dit verhaal is niet beschikbaar”. Wat betekent deze melding precies, waarom komt het voor en hoe kunnen gebruikers ermee omgaan? In dit artikel duiken we diep in dit fenomeen en bieden we praktische oplossingen.

Wat betekent "Dit verhaal is niet beschikbaar"?

Wanneer je door je Instagram-feed scrolt en je komt een verhaal tegen dat je niet kunt bekijken, verschijnt er een melding: “Dit verhaal is niet beschikbaar”. Deze melding kan om verschillende redenen verschijnen:

 1. Verwijderde verhalen: De meest voorkomende reden is dat de gebruiker die het verhaal heeft geplaatst, het verhaal heeft verwijderd voordat jij het kon bekijken. Instagram-verhalen zijn tijdelijk en blijven slechts 24 uur beschikbaar tenzij de gebruiker ervoor kiest ze eerder te verwijderen.

 2. Privacy-instellingen: De gebruiker kan zijn of haar privacy-instellingen hebben aangepast, waardoor bepaalde mensen (waaronder jij) niet langer toegang hebben tot hun verhalen. Dit kan ook gebeuren als de gebruiker zijn of haar account privé heeft gemaakt of jou heeft geblokkeerd.

 3. Rapportage en schorsing: Als een verhaal door andere gebruikers is gerapporteerd en in strijd is met de communityrichtlijnen van Instagram, kan het platform besluiten het verhaal te verwijderen. In sommige gevallen kan de gebruiker die het verhaal heeft geplaatst tijdelijk worden geschorst.

 4. Technische fouten: Soms kunnen technische problemen aan de kant van Instagram ervoor zorgen dat verhalen niet correct worden geladen of weergegeven. Dit kan te maken hebben met serverproblemen, updates of bugs in de app.

Waarom komt dit probleem zo vaak voor?

De frequentie waarmee deze melding verschijnt kan variëren afhankelijk van verschillende factoren:

 • Grote aantallen gebruikers: Met miljarden actieve gebruikers wereldwijd is het onvermijdelijk dat sommige verhalen worden verwijderd of dat gebruikers hun privacy-instellingen aanpassen. Dit draagt bij aan de schijnbare toename van deze melding.

 • Strikte handhaving van richtlijnen: Instagram heeft strikte communityrichtlijnen die regelmatig worden gehandhaafd. Dit betekent dat gerapporteerde verhalen snel kunnen worden verwijderd, vooral als ze expliciete inhoud of haatzaaiende uitlatingen bevatten.

 • Gebruikersgedrag: Sommige gebruikers verwijderen verhalen zodra ze niet meer relevant zijn of als ze merken dat ze niet de gewenste reacties krijgen. Dit kan ertoe leiden dat verhalen verdwijnen voordat anderen de kans hebben gehad ze te bekijken. Reacties voor jouw Instagram kun je ook kopen.

Hoe ga je om met deze melding?

Hoewel de melding “Dit verhaal is niet beschikbaar” frustrerend kan zijn, zijn er enkele stappen die je kunt nemen om de oorzaak te begrijpen en ermee om te gaan:

 1. Verfris de pagina: Soms kan het simpelweg verfrissen van de pagina of het opnieuw openen van de app helpen. Dit kan technische problemen oplossen die de weergave van verhalen verhinderen.

 2. Controleer je internetverbinding: Een zwakke of instabiele internetverbinding kan problemen veroorzaken bij het laden van verhalen. Zorg ervoor dat je een stabiele verbinding hebt.

 3. Controleer de privacy-instellingen: Als je vermoedt dat de gebruiker zijn of haar privacy-instellingen heeft aangepast kun je proberen contact op te nemen met die persoon om te vragen naar hun instellingen.

 4. Update de app: Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de Instagram-app hebt geïnstalleerd. Updates kunnen bugs oplossen en de algehele prestaties van de app verbeteren.

 5. Instagram support: Als je denkt dat er sprake is van een technisch probleem kun je contact opnemen met de klantenservice van Instagram voor hulp. Zij kunnen je mogelijk meer informatie geven over het probleem.

Conclusie

De melding “Dit verhaal is niet beschikbaar” op Instagram kan uit verschillende redenen voortkomen, variërend van verwijderde verhalen tot privacy-instellingen en technische fouten. Hoewel het een veelvoorkomend probleem is zijn er verschillende stappen die gebruikers kunnen nemen om ermee om te gaan. Door bewust te zijn van de mogelijke oorzaken en proactieve maatregelen te nemen kunnen gebruikers hun Instagram-ervaring verbeteren en frustraties minimaliseren.

Eliah
Eliah

Social Media expert

Eliah is een deskundige op het gebied van social media marketing, met een uitgebreide achtergrond in het ontwikkelen en uitvoeren van succesvolle online strategieën. Hij heeft een Bachelor in Communicatie en Digitale Media en heeft gewerkt met diverse bedrijven om hun sociale mediakanalen te optimaliseren en te laten groeien.

Inhoud

Nieuwste blogs

Onze producten