Hoe stel ik snapchat darkmode in?

snapchat darkmodus

Dark mode is tegenwoordig een populaire functie in veel applicaties en platforms, waaronder Snapchat. Het biedt niet alleen een stijlvolle look maar kan ook comfortabeler zijn voor je ogen. Vooral in een omgeving met weinig licht. In dit artikel bespreken we stap voor stap hoe je dark mode op Snapchat kunt inschakelen, zowel voor iOS- als Android-gebruikers.

Waarom Snapchat dark mode gebruiken?

Voordat we ingaan op de technische stappen is het belangrijk om te begrijpen waarom de dark mode van Snapchat zo nuttig is:

 1. Oogcomfort: Het verminderen van de hoeveelheid blauw licht kan vermoeidheid van de ogen verminderen, vooral ’s avonds.
 2. Batterijbesparing: Op OLED-schermen verbruikt dark mode minder energie, wat kan leiden tot een langere batterijduur.
 3. Esthetiek: Veel mensen geven de voorkeur aan de donkere interface omdat deze moderner en stijlvoller oogt.

Dark mode Snapchat inschakelen voor iOS

Voor iPhone-gebruikers is het relatief eenvoudig om dark mode op Snapchat in te schakelen:

 1. Open Snapchat: Start de Snapchat-app op je iPhone.
 2. Ga naar je profiel: Tik op je profielpictogram in de linkerbovenhoek van het scherm.
 3. Open instellingen: Tik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek om naar de instellingen te gaan.
 4. Zoek naar ‘App uiterlijk’: Scroll naar beneden en zoek naar de optie ‘app uiterlijk’ of ‘app appearance’.
 5. Selecteer dark mode: Kies de optie ‘altijd donker’ om dark mode permanent in te schakelen.

Snapchat dark mode Android inschakelen

Het proces voor Android-gebruikers is iets ingewikkelder omdat Snapchat momenteel geen ingebouwde dark mode-optie biedt zoals op iOS. Hier zijn enkele methoden die je kunt proberen:

Methode 1: Systeem-Wide dark mode

 1. Systeeminstellingen: Open de instellingen van je Android-apparaat.
 2. Display: Ga naar het gedeelte ‘Display’ of ‘Scherm’.
 3. Dark mode: Zoek naar de optie ‘donker thema’ of ‘dark mode’ en schakel deze in.


Sommige apps, waaronder Snapchat, volgen automatisch de systeeminstellingen. Dit betekent dat als je dark mode voor je hele apparaat inschakelt, Snapchat ook in dark mode kan gaan.

Methode 2: Ontwikkelaarsopties

 1. Ontwikkelaarsopties inschakelen: Ga naar de instellingen van je apparaat en vervolgens naar ‘over telefoon’. Tik meerdere keren op ‘build-nummer’ totdat je een melding krijgt dat je nu een ontwikkelaar bent.
 2. Force dark mode: Ga terug naar de hoofdinstellingen, zoek naar ‘systeem’ en dan ‘geavanceerd’. Hier zou je ‘ontwikkelaarsopties’ moeten zien. Zoek naar ‘forceer donker modus’ en schakel deze in.

Mogelijke problemen en oplossingen

Probleem: Snapchat blijft in lichte modus ondanks het inschakelen van dark mode op je apparaat.
Oplossing: Zorg ervoor dat je de laatste versie van Snapchat hebt geïnstalleerd. Soms kan een update vereist zijn om nieuwe functies te ondersteunen.

Probleem: De optie ‘app uiterlijk’ verschijnt niet in de instellingen van Snapchat op iOS.
Oplossing: Dit kan te maken hebben met de versie van iOS die je gebruikt. Probeer je apparaat bij te werken naar de nieuwste versie van iOS.

Conclusie

Dark mode op Snapchat kan je ervaring aanzienlijk verbeteren door het comfort voor je ogen te verhogen en mogelijk je batterij te sparen. Hoewel het inschakelen van dark mode op iOS een eenvoudig proces is, kan het op Android-apparaten wat meer stappen vereisen. Volg de bovenstaande richtlijnen om dark mode op Snapchat in te schakelen en geniet van een donkerdere, meer gestroomlijnde interface.

Als je vragen hebt of tegen problemen aanloopt, aarzel dan niet om hulp te zoeken via de ondersteuningspagina van Snapchat of de gebruikerscommunity.

H3

Content

Eliah
Eliah

Social Media expert

Eliah is een deskundige op het gebied van social media marketing, met een uitgebreide achtergrond in het ontwikkelen en uitvoeren van succesvolle online strategieën. Hij heeft een Bachelor in Communicatie en Digitale Media en heeft gewerkt met diverse bedrijven om hun sociale mediakanalen te optimaliseren en te laten groeien.

Inhoud

Nieuwste blogs

Onze producten