Wat is snapchat business manager?

Snapchat business manager

Snapchat business manager is een krachtige tool die is ontworpen voor bedrijven om hun aanwezigheid op Snapchat te beheren en te optimaliseren. Het biedt een centraal platform waar bedrijven hun Snapchat activiteiten kunnen beheren, advertenties kunnen maken, campagnes kunnen volgen en inzichten kunnen verkrijgen over hun prestaties. Met Snapchat business manager kunnen bedrijven niet alleen hun merk promoten, maar ook een breder publiek bereiken en interactie aangaan met potentiële klanten op een innovatieve en visueel aantrekkelijke manier.

Stappenplan Snapchat business account aanmaken

Het aanmaken van een Snapchat business account is een relatief eenvoudig proces, maar vereist enkele stappen om ervoor te zorgen dat je optimaal gebruik kunt maken van de beschikbare tools en functies. Hier is een stapsgewijze handleiding:

 1. Maak een persoonlijk Snapchat account aan:

  • Als je nog geen persoonlijk Snapchat-account hebt download dan de Snapchat app en volg de instructies om een account aan te maken.

 2. Ga naar de Snapchat business website:

 3. Aanmelden bij Snapchat business manager:

  • Klik op de optie ‘Get Started’ of ‘Sign Up’. Gebruik je bestaande Snapchat-inloggegevens om je aan te melden.

 4. Creëer je business account:

  • Nadat je bent ingelogd, wordt je gevraagd om enkele bedrijfsgegevens in te voeren, zoals de bedrijfsnaam, het type bedrijf, en contactinformatie. Zorg ervoor dat je nauwkeurige informatie verstrekt, aangezien deze gegevens zullen worden gebruikt voor je bedrijfsprofiel.

 5. Verifieer je account:

  • Je ontvangt mogelijk een verificatie-e-mail of -melding. Volg de instructies om je account te verifiëren.

 6. Instellingen voltooien:

  • Nadat je account is aangemaakt en geverifieerd kun je aanvullende instellingen aanpassen, zoals je bedrijfsprofiel en betaalmethoden voor advertenties.

Snapchat ads manager

Snapchat ads manager is de belangrijkste tool binnen Snapchat business manager die bedrijven in staat stelt om advertenties te maken, beheren en analyseren. Het biedt een breed scala aan advertentie-indelingen en targetingopties om ervoor te zorgen dat je de juiste doelgroep bereikt. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van Snapchat Ads Manager:

1. Advertentie-indelingen:

 • Snapchat ads: Korte, fullscreen videoadvertenties die tussen de Snaps van gebruikers worden weergegeven.
 • Story ads: Verhalen die bestaan uit meerdere snaps en verschijnen in de Discover-sectie.
 • Collection ads: Advertenties waarmee gebruikers direct door producten kunnen bladeren en aankopen kunnen doen.
 • AR lenses: Augmented Reality filters waarmee gebruikers interactief kunnen omgaan.
 • Filters: Grafische overlays die gebruikers kunnen toevoegen aan hun Snaps.

2. Campagnes maken:

 • In ads manager kun je gemakkelijk nieuwe campagnes creëren. Je selecteert je doel (zoals bewustzijn, overweging, of conversie), je doelgroep, en je budget. Vervolgens kun je je advertentiemateriaal uploaden en de campagne lanceren.

3. Doelgroep targeting:

 • Snapchat biedt geavanceerde targetingopties, waaronder demografische gegevens (leeftijd, geslacht, locatie), interesses, gedrag en aangepaste doelgroepen.

4. Rapportage en analyse:

 • Met ads manager heb je toegang tot gedetailleerde rapporten en analyses die je inzicht geven in de prestaties van je advertenties. Je kunt gegevens zien zoals weergaven, klikken, conversies, wat je helpt om je campagnes te optimaliseren voor betere resultaten.

Voor- en nadelen van Snapchat business manager

Voordelen:

 • Creatieve mogelijkheden: Snapchat biedt unieke en creatieve advertentie-indelingen zoals AR lenses en filters die kunnen helpen om je merk op een opvallende manier te promoten.
 • Bereik van jongere demografie: Snapchat heeft een groot aantal jonge gebruikers, wat het ideaal maakt voor bedrijven die zich richten op een jonger publiek.
 • Gebruiksvriendelijke interface: De Ads Manager is intuïtief en gemakkelijk te navigeren, zelfs voor beginners.

Nadelen:

 • Kosten: Hoewel de advertentiemogelijkheden krachtig zijn, kunnen de kosten hoger zijn in vergelijking met andere sociale mediaplatforms, afhankelijk van je doelstellingen en doelgroep.
 • Beperkte doelgroep: Als je merk zich niet richt op de jongere demografie, is Snapchat mogelijk minder effectief.

Conclusie

Snapchat business manager biedt bedrijven een uitgebreide set tools om hun aanwezigheid op Snapchat te beheren en hun marketingdoelen te bereiken. Of je nu een kleine onderneming bent die op zoek is naar meer naamsbekendheid, of een groot merk dat interactieve en visueel aantrekkelijke campagnes wil creëren, Snapchat business manager en ads manager bieden de flexibiliteit en mogelijkheden om je doelen te realiseren. Met een goed doordachte strategie en creatief gebruik van de beschikbare functies, kun je je merk op een effectieve en innovatieve manier promoten op een van de populairste sociale mediaplatforms van vandaag.

Eliah
Eliah

Social Media expert

Eliah is een deskundige op het gebied van social media marketing, met een uitgebreide achtergrond in het ontwikkelen en uitvoeren van succesvolle online strategieën. Hij heeft een Bachelor in Communicatie en Digitale Media en heeft gewerkt met diverse bedrijven om hun sociale mediakanalen te optimaliseren en te laten groeien.

Inhoud

Nieuwste blogs

Onze producten