Hoe ga je live op TikTok?

TikTok

Live gaan op TikTok is een spannende manier om direct met je volgers te communiceren, je talenten te delen of gewoon een gesprek te voeren in real-time. Hier is een stapsgewijze handleiding om je op weg te helpen:

Stap 1: Voldoen aan de basisvereisten

Voordat je live kunt gaan op TikTok moet je aan enkele basisvereisten voldoen:

 1. Leeftijd: Je moet minimaal 16 jaar oud zijn om live te kunnen gaan. Voor het ontvangen van giften van kijkers moet je 18 jaar of ouder zijn.
 2. Volgers: Je moet minstens 1.000 volgers hebben. Dit helpt TikTok ervoor te zorgen dat je een publiek hebt dat geïnteresseerd is in je live-uitzendingen.

Stap 2: App bijwerken

Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de TikTok-app hebt. Updates bevatten vaak nieuwe functies en verbeteringen die essentieel kunnen zijn voor een soepele live-uitzending.

Stap 3: Voorbereiding

Voordat je live gaat, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn:

 1. Onderwerp en doel: Bedenk van tevoren waar je het over wilt hebben of wat je wilt doen tijdens je live-sessie. Dit kan variëren van het beantwoorden van vragen, het delen van je dagelijkse leven, tot het uitvoeren van een talent zoals zingen of dansen.
 2. Locatie en verlichting: Kies een rustige plek met goede verlichting. Dit zorgt ervoor dat je goed zichtbaar en hoorbaar bent voor je kijkers.
 3. Internetverbinding: Zorg voor een stabiele internetverbinding om onderbrekingen tijdens je uitzending te voorkomen.

Stap 4: Live gaan

Nu je voorbereid bent, volg deze stappen om live te gaan op TikTok:

 1. Open de app: Open TikTok en log in op je account.
 2. Klik op het plus-icoon: Tik op het plus-icoon (+) onderaan het scherm, alsof je een nieuwe video wilt maken.
 3. Kies de live-optie: Veeg onderaan het scherm naar de optie “Live”. Als je deze optie niet ziet, zorg ervoor dat je voldoet aan de eerder genoemde vereisten.
 4. Beschrijf je live-sessie: Voeg een pakkende titel en beschrijving toe. Dit helpt kijkers te begrijpen waar je live-sessie over gaat en kan meer kijkers aantrekken.
 5. Voeg filters en effecten toe: Je kunt filters en effecten toevoegen om je uitzending interessanter te maken. Dit kun je doen door op de verschillende opties te tikken die beschikbaar zijn op het scherm.
 6. Ga live: Als alles klaar is, druk je op de knop “Go Live”. Je bent nu live en kunt beginnen met uitzenden!

Stap 5: Tijdens de Live-uitzending

Tijdens je live-uitzending zijn er enkele dingen om in gedachten te houden:

 1. Interactie: Reageer op de reacties van je kijkers. Dit maakt de uitzending interactiever en houdt je publiek betrokken.
 2. Moderatie: Je kunt moderators aanwijzen om je te helpen bij het beheren van reacties en het verwijderen van ongepaste opmerkingen.
 3. Gebruik van gifjes: Kijkers kunnen gifjes sturen als ze je live-uitzending waarderen. Bedank je kijkers voor hun giften om een goede band met je publiek op te bouwen.

Stap 6: Na de live-uitzending

Wanneer je klaar bent met je live-sessie:

 1. Einde live-uitzending: Tik op de “X” in de rechterbovenhoek om de uitzending te beëindigen.
 2. Analyseer je prestatie: TikTok biedt na je live-sessie statistieken en inzichten. Bekijk deze om te zien hoeveel kijkers je had, hoeveel tijd je live was en hoeveel giften je hebt ontvangen.

Tips voor een succesvolle live uitzending

 • Wees consistent: Probeer regelmatig live te gaan om een vaste kijkersgroep op te bouwen.
 • Plan je live-sessies: Kondig van tevoren aan wanneer je live gaat zodat je volgers zich kunnen voorbereiden.
 • Blijf positief en authentiek: Wees jezelf en probeer een positieve sfeer te creëren tijdens je uitzending.

Conclusie

Het aanschaffen van live kijkers voor TikTok kan je zichtbaarheid op het platform aanzienlijk verhogen en je helpen om sneller een breder publiek te bereiken. Live gaan op TikTok is een geweldige manier om je bereik te vergroten en een diepere band met je volgers op te bouwen. Door deze stappen te volgen en regelmatig live te gaan kun je een succesvolle en boeiende aanwezigheid op TikTok opbouwen. Veel succes!

Eliah
Eliah

Social Media expert

Eliah is een deskundige op het gebied van social media marketing, met een uitgebreide achtergrond in het ontwikkelen en uitvoeren van succesvolle online strategieën. Hij heeft een Bachelor in Communicatie en Digitale Media en heeft gewerkt met diverse bedrijven om hun sociale mediakanalen te optimaliseren en te laten groeien.

Inhoud

Nieuwste blogs

Onze producten