Hoe werkt Spotify family?

Spotify family

Spotify is een van de meest populaire muziekstreamingdiensten ter wereld, en met goede reden. Het biedt een uitgebreide bibliotheek van nummers, albums en afspeellijsten die gemakkelijk toegankelijk zijn via verschillende apparaten. Voor gezinnen die hun muziekervaring willen delen zonder elk lid een apart abonnement te laten betalen biedt Spotify een ideale oplossing: het Spotify Family-account. In dit artikel duiken we diep in hoe Spotify Family werkt, wat de voordelen zijn, en hoe je het kunt instellen.

Wat is Spotify Premium Family?

Spotify Family is een abonnementsoptie die speciaal is ontworpen voor gezinnen. Het biedt de mogelijkheid om tot zes personen een Premium-account te geven en het Spotify Family account te delen. Dit betekent dat iedereen in het gezin kan genieten van de voordelen van een Premium-account:

 1. Geen advertenties: Ononderbroken muziekstreaming zonder irritante advertenties.
 2. Offline luisteren: Download nummers, albums en afspeellijsten om te luisteren zonder internetverbinding.
 3. Onbeperkt overslaan: Sla nummers over zonder beperkingen.
 4. Hoge geluidskwaliteit: Geniet van muziek in hogere geluidskwaliteit.

Hoe werkt een Spotify Family account?

Het instellen en beheren van een Spotify Family-abonnement is eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Hier zijn de stappen om aan de slag te gaan:

 1. Abonnement kiezen: De eerste stap is het kiezen van het Spotify Family-abonnement. Dit kan via de Spotify-website of via de mobiele app. Het kost meestal iets meer dan een individueel Premium-abonnement, maar het is veel voordeliger dan zes aparte abonnementen.

 2. Hoofdaccount aanmaken: De persoon die zich aanmeldt voor het Family-abonnement wordt de hoofdaccountbeheerder. Deze persoon moet 18 jaar of ouder zijn en zal verantwoordelijk zijn voor de betalingen.

 3. Gezinsleden uitnodigen: Zodra het hoofdaccount is aangemaakt kan de beheerder gezinsleden voor Spotify Family uitnodigen. Dit gebeurt via e-mailuitnodigingen die worden verzonden naar de e-mailadressen van de gezinsleden. Elk gezinslid moet een eigen Spotify-account hebben of aanmaken.

 4. Adresbevestiging: Spotify Family vereist dat alle gezinsleden op hetzelfde adres wonen. Dit is om te voorkomen dat vrienden en andere niet-huishoudelijke leden profiteren van het abonnement. Het adres wordt eenmalig gecontroleerd tijdens de aanmelding van elk gezinslid.

 5. Individuele accounts: Elk gezinslid behoudt zijn eigen individuele account met zijn eigen muziekbibliotheek, afspeellijsten en aanbevelingen. Dit betekent dat ieders muziekvoorkeuren privé en gescheiden blijven.

 6. Ouderlijk toezicht: Met Spotify Family kunnen ouders een speciale filter inschakelen voor expliciete inhoud, zodat jongere gezinsleden beschermd blijven tegen ongepaste muziek.

Voordelen van een Spotify Family account

Een Spotify Family account biedt een reeks voordelen die het ideaal maken voor gezinnen die samen van muziek willen genieten:

 • Kostenbesparend: In plaats van meerdere individuele abonnementen, biedt één Family-abonnement toegang voor maximaal zes mensen wat aanzienlijk goedkoper is.
 • Individuele voorkeuren: Elk gezinslid behoudt zijn eigen muziekprofiel zodat aanbevelingen en afspeellijsten persoonlijk en relevant blijven.
 • Gezamenlijke afspeellijsten: Gezinsleden kunnen gemakkelijk gezamenlijke afspeellijsten maken en delen wat perfect is voor familie-evenementen of gewoon gezellig samen zijn.
 • Eenvoudig beheer: Het hoofdaccountbeheer kan gemakkelijk gezinsleden toevoegen of verwijderen en instellingen aanpassen waardoor het beheer eenvoudig en flexibel is.

Instellen van het Spotify Family account

Het instellen van een Spotify Family abonnement is eenvoudig en kan binnen enkele minuten worden gedaan. Hier is een stap-voor-stap handleiding:

 1. Aanmelden voor Spotify Family:

  • Ga naar de Spotify-website of open de mobiele app.
  • Kies voor het Family-abonnement.
  • Volg de instructies om je aan te melden en een hoofdaccount aan te maken.

 2. Gezinsleden uitnodigen:

  • Log in op je hoofdaccount.
  • Ga naar de instellingen en selecteer ‘Family’.
  • Voer de e-mailadressen van de gezinsleden in die je wilt uitnodigen.
  • Gezinsleden ontvangen een uitnodigingslink via e-mail. Ze moeten de link volgen en inloggen of een nieuw account aanmaken om deel te nemen aan het Family-abonnement. 

 3. Adresbevestiging:

  • Tijdens de aanmelding wordt gevraagd om het gezinsadres te bevestigen.
  • Elk gezinslid moet hetzelfde adres invoeren om het proces te voltooien.

 4. Ouderlijk toezicht inschakelen:

  • Als je ouderlijk toezicht wilt inschakelen, ga dan naar de Family-instellingen en schakel de optie voor expliciete inhoud uit voor de accounts van jongere gezinsleden.

Wat is de Spotify Family prijs?

De Spotify Family prijs is momenteel €17,99 per maand. Met dit abonnement kunnen tot zes familieleden die op hetzelfde adres wonen elk een eigen Premium-account gebruiken. 

Spotify biedt daarnaast nog verschillende andere Premium abonnementen aan, waaronder:

 • Individual: €10,99 per maand voor één account.
 • Duo: €14,99 per maand voor twee accounts op hetzelfde adres.
 • Student: €5,99 per maand voor studenten die voldoen aan bepaalde voorwaarden.

Conclusie

Spotify Premium Family is een uitstekende optie voor gezinnen die samen willen genieten van muziek zonder elk lid een apart abonnement te laten betalen. Het biedt alle voordelen van Spotify Premium met de extra mogelijkheid om kosten te besparen en toch een gepersonaliseerde muziekervaring te behouden. Het instellen is eenvoudig en flexibel, waardoor het een praktische keuze is voor moderne gezinnen. Dus als je op zoek bent naar een manier om je gezinsmuziekervaring te verbeteren is Spotify Family zeker het overwegen waard.

Eliah
Eliah

Social Media expert

Eliah is een deskundige op het gebied van social media marketing, met een uitgebreide achtergrond in het ontwikkelen en uitvoeren van succesvolle online strategieën. Hij heeft een Bachelor in Communicatie en Digitale Media en heeft gewerkt met diverse bedrijven om hun sociale mediakanalen te optimaliseren en te laten groeien.

Inhoud

Nieuwste blogs

Onze producten