Hoe word je verified op instagram?

verified on Instagram

Instagram, een van de populairste sociale mediaplatforms ter wereld, biedt gebruikers de mogelijkheid om een verificatiebadge te verkrijgen. Deze blauwe badge is een symbool van authenticiteit en erkenning en wordt vaak gezien als een teken van status en geloofwaardigheid. Voor veel gebruikers, vooral influencers, merken en openbare figuren, is het verkrijgen van deze badge een belangrijk doel. Maar hoe kun je jezelf laten verifiëren op Instagram? In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je dit kunt bereiken.

Wat is een verificatiebadge?

Een verificatiebadge is een blauw vinkje naast je gebruikersnaam op Instagram. Het betekent dat Instagram je account heeft geverifieerd als zijnde de authentieke aanwezigheid van een publiek figuur, beroemdheid, merk of entiteit die het vertegenwoordigt. Deze badge helpt volgers om echte accounts te onderscheiden van nepaccounts en parodieën.

Waarom is verificatie belangrijk?

Er zijn verschillende redenen waarom je je account wilt laten verifiëren:

 1. Geloofwaardigheid en authenticiteit: Een verificatiebadge bewijst dat je account echt en betrouwbaar is.
 2. Bescherming tegen imitatie: Het helpt je volgers te weten dat jouw account legitiem is, wat imitators ontmoedigt. Hoe meer volgers hoe beter ook, je kunt volgers voor Instagram ook kopen.https://streamsviews.nl/instagram-volgers-kopen/
 3. Verbeterde zichtbaarheid: Geverifieerde accounts krijgen vaak voorrang in zoekresultaten en worden meer zichtbaar in Instagram’s Explore-pagina.
 4. Toegang tot extra functies: Soms hebben geverifieerde accounts toegang tot nieuwe functies en bèta’s voordat ze algemeen beschikbaar worden.

Stap 1: Voldoe aan de basisvereisten

Voordat je een verificatiebadge kunt aanvragen, moet je account aan een paar basisvereisten voldoen:

 • Eén account per persoon/bedrijf: Instagram verifieert slechts één account per persoon of bedrijf, met uitzonderingen voor accounts in verschillende talen.
 • Publiek account: Je account moet openbaar zijn.
 • Volledige profielinformatie: Zorg ervoor dat je profiel compleet is met een bio, profielfoto en minimaal één bericht.
 • Echtheid: Je moet een echte persoon, geregistreerde onderneming of entiteit zijn.
 • Bekendheid: Je moet bekend en veel gezocht zijn. Instagram kijkt naar nieuwsartikelen en andere bronnen van bekendheid buiten Instagram.

Stap 2: Bereid je aanvraag voor

Voordat je de aanvraag indient moet je ervoor zorgen dat je al het benodigde materiaal en informatie hebt:

 • Identiteitsbewijs: Instagram vereist een geldig identiteitsbewijs met foto voor individuen (zoals een paspoort, rijbewijs of nationale identiteitskaart) of officiële documenten voor bedrijven (zoals een belastingaangifte, bedrijfsfactuur of statuten).
 • Bewijs van bekendheid: Verzamel links naar nieuwsartikelen, vermeldingen in de media en andere relevante bewijsstukken die je bekendheid aantonen.

Stap 3: Indienen van de verificatieaanvraag

Volg deze stappen om je verificatieaanvraag in te dienen:

 1. Open Instagram: Ga naar je profiel en tik op het menupictogram (de drie lijntjes) in de rechterbovenhoek.
 2. Instellingen: Ga naar ‘Instellingen’ onderaan het menu.
 3. Account: Tik op ‘Account’ en vervolgens op ‘Aanvraag voor verificatie’.
 4. Vul het formulier in: Voer je volledige naam in zoals vermeld op je identiteitsbewijs, je bekende naam (indien van toepassing), en selecteer je categorie (bijv. Nieuws/pers, sport, muziek).
 5. Upload je identiteitsbewijs: Upload een foto van je officiële identiteitsbewijs of document.
 6. Verstuur: Tik op ‘Verzenden’ om je aanvraag in te dienen.

Stap 4: Wacht op feedback van Instagram

Na het indienen van je aanvraag zal Instagram je aanvraag beoordelen. Dit proces kan enkele dagen tot een paar weken duren. Instagram zal je via meldingen op de hoogte stellen van hun beslissing. Als je aanvraag wordt afgewezen, kun je na 30 dagen opnieuw een aanvraag indienen.

Tips voor een succesvolle verificatieaanvraag

Hier zijn enkele tips om je kansen op een succesvolle verificatieaanvraag te vergroten:

 1. Zorg voor consistente activiteit: Wees actief op Instagram door regelmatig berichten te plaatsen, interactie te hebben met je volgers en relevante content te delen.
 2. Bouw je online aanwezigheid op: Zorg ervoor dat je naam bekend is op andere platforms en in de media. Publicaties over jou of je merk kunnen helpen om je bekendheid te vergroten.
 3. Wees authentiek en transparant: Zorg ervoor dat alle informatie op je profiel klopt en overeenkomt met de informatie in je aanvraag.
 4. Maak gebruik van andere verificaties: Als je op andere sociale mediaplatforms al geverifieerd bent, vermeld dit dan. Het kan helpen om je aanvraag te ondersteunen.

Wat te doen als je aanvraag wordt afgewezen?

Het is belangrijk om te weten dat het niet ongebruikelijk is dat aanvragen worden afgewezen. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen als je aanvraag niet wordt goedgekeurd:

 1. Analyseer je aanvraag: Bekijk of je alle vereisten hebt gevolgd en of je bewijsstukken sterk genoeg waren.
 2. Verbeter je profiel: Werk aan je online aanwezigheid en zorg voor meer zichtbaarheid en interactie op Instagram.
 3. Dien opnieuw in: Na 30 dagen kun je opnieuw een aanvraag indienen. Zorg ervoor dat je je profiel hebt verbeterd en je aanvraag hebt versterkt met extra bewijs van je bekendheid.

Conclusie

Het verkrijgen van een verificatiebadge op Instagram kan een waardevolle stap zijn in het opbouwen van je online aanwezigheid en geloofwaardigheid. Door de juiste stappen te volgen en ervoor te zorgen dat je voldoet aan de vereisten kun je je kansen op verificatie vergroten. Blijf actief, authentiek en zichtbaar en wie weet, misschien zie je binnenkort dat felbegeerde blauwe vinkje naast je naam verschijnen.

Eliah
Eliah

Social Media expert

Eliah is een deskundige op het gebied van social media marketing, met een uitgebreide achtergrond in het ontwikkelen en uitvoeren van succesvolle online strategieën. Hij heeft een Bachelor in Communicatie en Digitale Media en heeft gewerkt met diverse bedrijven om hun sociale mediakanalen te optimaliseren en te laten groeien.

Inhoud

Nieuwste blogs

Onze producten