Hoe kun je Youtube video's op repeat zetten?

YouTube video's op repeat

YouTube is zonder twijfel een van de meest populaire platforms voor het bekijken van video’s, van muziekclips en tutorials tot documentaires en vloggers. Soms kom je een video tegen die je keer op keer wilt afspelen zonder constant op de herhalingsknop te hoeven klikken. Gelukkig zijn er verschillende manieren om repeat op YouTube-video’s toe te passen. In dit artikel bespreken we verschillende methoden, zowel op de desktop als mobiele apparaten, zodat je je favoriete video’s eindeloos kunt blijven afspelen.

Methode 1: YouTube's ingebouwde herhaaloptie

Stap voor stap handleiding voor video’s op YouTube op repeat:

 1. Open de YouTube-video die je wilt herhalen in je webbrowser.
 2. Klik met de rechtermuisknop op de video zelf. Let op: dit werkt alleen als je direct op de video klikt en niet op andere delen van de pagina.
 3. In het contextmenu dat verschijnt, zie je een optie genaamd “Herhalen” (Loop). Klik hierop.

Wanneer je deze optie selecteert, wordt de video automatisch opnieuw afgespeeld zodra deze is afgelopen. Dit is de eenvoudigste methode en vereist geen extra software of ingewikkelde stappen.

Methode 2: Gebruik van een YouTube URL-truc

Een andere handige methode is het aanpassen van de URL van de YouTube-video om een herhalingsfunctie toe te voegen. Dit kan vooral nuttig zijn als je een specifieke tijdsduur van een video op repeat wilt zetten.

Stap voor stap handleiding:

 1. Open de YouTube-video die je wilt herhalen.
 2. In de URL-balk, vervang het deel van de URL dat zegt youtube.com met listenonrepeat.com. Dus, als de oorspronkelijke URL https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ is, verander je dit in https://www.listenonrepeat.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ.
 3. Druk op Enter.


Dit brengt je naar de website ListenOnRepeat, die speciaal is ontworpen om YouTube-video’s automatisch te herhalen.

Methode 3: Gebruik van externe websites en tools

Er zijn ook verschillende externe websites en browserextensies die speciaal zijn ontworpen om YouTube on repeat te zetten. Hier zijn enkele populaire opties:

Websites:

 1. ListenOnRepeat: Zoals eerder genoemd, is dit een van de bekendste sites voor het herhalen van YouTube-video’s.
 2. YouTube Loop: Een andere website is youtubeloop.net, waar je eenvoudig de URL van je gewenste video kunt invoeren om deze op YouTube op repeated te zetten.

Browserextensies:

Voor degenen die vaak video’s willen herhalen, kunnen browserextensies een handige oplossing zijn.

 1. YouTube Repeat Button: Beschikbaar voor Chrome, deze extensie voegt een herhaaloptie toe aan de YouTube-speler.
 2. Looper for YouTube: Deze populaire extensie voor Chrome en Firefox biedt uitgebreide functies voor het herhalen van video’s, inclusief het instellen van specifieke tijdssegmenten om te herhalen.

Methode 4: Gebruik van de YouTube-app op mobiele apparaten

Hoewel de ingebouwde herhaaloptie op de desktopversie van YouTube beschikbaar is, is deze functie niet direct beschikbaar in de YouTube-app op mobiele apparaten. Toch zijn er enkele manieren om video’s op repeat te zetten op je smartphone of tablet.

Stap voor stap handleiding voor iOS en Android:

 1. Maak een afspeellijst: Voeg de video die je wilt herhalen toe aan een nieuwe of bestaande afspeellijst.
 2. Speel de afspeellijst af: Ga naar je bibliotheek en selecteer de afspeellijst met de gewenste video.
 3. Herhaal de afspeellijst: Terwijl de afspeellijst afspeelt, zie je een herhaalpictogram onderaan het scherm (meestal in de vorm van een gebogen pijl). Tik hierop om de afspeellijst op repeat te zetten.


Op deze manier wordt de video in de afspeellijst steeds opnieuw afgespeeld.

Conclusie

Er zijn tal van manieren om YouTube-video’s op repeat te zetten, afhankelijk van je voorkeuren en het apparaat dat je gebruikt. Of je nu de ingebouwde herhaaloptie van YouTube gebruikt, de URL-truc toepast, externe websites en tools benut, of afspeellijsten creëert op je mobiele apparaat, er is altijd een oplossing beschikbaar om je favoriete video’s eindeloos af te spelen. Experimenteer met de verschillende methoden en ontdek welke het beste bij jou past, zodat je altijd kunt genieten van je favoriete content zonder onderbrekingen.

Eliah
Eliah

Social Media expert

Eliah is een deskundige op het gebied van social media marketing, met een uitgebreide achtergrond in het ontwikkelen en uitvoeren van succesvolle online strategieën. Hij heeft een Bachelor in Communicatie en Digitale Media en heeft gewerkt met diverse bedrijven om hun sociale mediakanalen te optimaliseren en te laten groeien.

Inhoud

Nieuwste blogs

Onze producten