Hoe kan ik Spotify offline luisteren?

Spotify offline

Spotify is een van de populairste muziekstreamingdiensten ter wereld. Met miljoenen nummers, afspeellijsten en podcasts biedt het eindeloze mogelijkheden voor muziekliefhebbers. Maar wat doe je als je geen internetverbinding hebt? Gelukkig biedt Spotify een oplossing: offline luisteren. In dit artikel leg ik uit hoe je Spotify offline kunt luisteren, zodat je altijd en overal van je favoriete muziek kunt genieten.

1. Offline Spotify luisteren, wat houdt het in

Offline Spotify luisteren betekent dat je muziek, afspeellijsten en podcasts kunt downloaden naar je telefoon, tablet of computer zodat je kunt luisteren zonder een actieve internetverbinding. Dit is vooral handig tijdens het reizen, op plaatsen met een slechte internetverbinding of als je je mobiele dataverbruik wilt minimaliseren.

2. Voorwaarden voor offline Spotify luisteren

Voordat je kunt beginnen met offline luisteren moet je aan een paar voorwaarden voldoen:

 1. Spotify premium abonnement: Offline luisteren is alleen beschikbaar voor gebruikers met een Spotify premium abonnement. Gratis gebruikers kunnen alleen streamen met een actieve internetverbinding.

 2. Voldoende opslagruimte: Zorg ervoor dat je apparaat voldoende opslagruimte heeft om de muziek en podcasts te downloaden.

3. Stappen om muziek offline te downloaden

Volg deze stappen om muziek en podcasts op Spotify offline te downloaden:

 1. Open de Spotify-app: Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de Spotify-app op je apparaat hebt geïnstalleerd. Open de app en log in op je account.

 2. Selecteer de muziek of podcast: Zoek de afspeellijst, het album, of de podcast die je wilt downloaden.

 3. Downloaden:

  • Voor een afspeellijst of album: Tik op de knop “Downloaden” (deze ziet eruit als een pijltje omlaag) bovenaan de afspeellijst of het album.
  • Voor een podcast: Open de aflevering die je wilt downloaden en tik op het downloadpictogram naast de aflevering.

 4. Wachten op voltooiing: Wacht tot het downloaden is voltooid. Je kunt de voortgang zien in de bibliotheek of in de specifieke afspeellijst of het album.

 5. Offline modus inschakelen: Als je offline wilt luisteren, kun je de offline modus inschakelen in de Spotify-app. Ga naar “Instellingen” > “Afspelen” > “Offline” om de offline modus in te schakelen.

4. Tips voor offline luisteren

 • Automatische downloads: Schakel automatische downloads in voor je favoriete afspeellijsten, zodat nieuwe nummers automatisch worden gedownload zodra ze worden toegevoegd.

 • Opslag beheren: Houd je opslag in de gaten. Je kunt de downloads beheren en oude nummers of afleveringen verwijderen om ruimte te besparen.

 • Regelmatig verbinden: Spotify vereist dat je minstens een keer per 30 dagen verbinding maakt met het internet om je downloads actief te houden. Dit is om ervoor te zorgen dat je abonnement nog steeds actief is.

5. Oplossingen bij problemen met offline Spotify luisteren

Soms kun je tegen problemen aanlopen bij het offline luisteren. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen en oplossingen:

 • Niet beschikbare nummers: Als bepaalde nummers niet beschikbaar zijn voor offline luisteren kan dit te maken hebben met licentiebeperkingen. Deze nummers kunnen niet worden gedownload.

 • Opslagproblemen: Als je apparaat vol is kun je geen nieuwe muziek downloaden. Verwijder oude bestanden of apps om ruimte vrij te maken.

 • Offline modus werkt niet: Zorg ervoor dat je de offline modus correct hebt ingeschakeld en dat je een actieve Premium-abonnement hebt.

6. Voordelen van offline Spotify luisteren

Offline luisteren biedt verschillende voordelen:

 • Gegevensbesparing: Je verbruikt geen mobiele data terwijl je muziek luistert.
 • Geen onderbrekingen: Je muziek stopt niet met spelen door een slechte internetverbinding.
 • Altijd en overal: Luister naar je favoriete muziek, zelfs in gebieden zonder internettoegang.

Conclusie

Offline luisteren op Spotify is een geweldige manier om altijd en overal van je favoriete muziek te genieten. Met een Premium-abonnement kun je eenvoudig nummers, afspeellijsten en podcasts downloaden naar je apparaat. Volg de bovenstaande stappen en tips om het meeste uit je Spotify-ervaring te halen, zelfs zonder internetverbinding. Of je nu op reis bent of gewoon je mobiele data wilt besparen, offline luisteren zorgt ervoor dat je altijd toegang hebt tot je muziek.

Eliah
Eliah

Social Media expert

Eliah is een deskundige op het gebied van social media marketing, met een uitgebreide achtergrond in het ontwikkelen en uitvoeren van succesvolle online strategieën. Hij heeft een Bachelor in Communicatie en Digitale Media en heeft gewerkt met diverse bedrijven om hun sociale mediakanalen te optimaliseren en te laten groeien.

Inhoud

Nieuwste blogs

Onze producten