Wat is LinkedIn learning?

LinkedIn learning

LinkedIn learning is een online leerplatform dat is ontworpen om professionals te helpen hun vaardigheden te verbeteren en hun carrière te bevorderen. Het is een dochteronderneming van LinkedIn, het populaire zakelijke sociale netwerk, en biedt een breed scala aan cursussen in verschillende vakgebieden. In dit artikel verkennen we wat LinkedIn learning precies is, hoe het werkt, de voordelen, en hoe het zich onderscheidt van andere online leerplatforms.

Functionaliteiten van LinkedIn learning

LinkedIn Learning biedt een scala aan functies die zijn ontworpen om het leerproces te vergemakkelijken en te verrijken. Enkele van de belangrijkste kenmerken zijn:

 1. Uitgebreide cursusbibliotheek: LinkedIn learning heeft duizenden cursussen in uiteenlopende vakgebieden, waaronder technologie, bedrijfsvoering, creatieve vaardigheden, en persoonlijke ontwikkeling. Deze cursussen worden gegeven door experts uit de industrie en zijn bedoeld om up-to-date, relevante kennis te bieden.

 2. Gepersonaliseerde aanbevelingen: Het platform maakt gebruik van data-analyse om gepersonaliseerde cursusaanbevelingen te doen op basis van het profiel en de interesses van de gebruiker. Dit helpt professionals om gerichte en relevante cursussen te vinden die aansluiten bij hun carrièredoelen.

 3. Flexibiliteit en toegankelijkheid: Cursussen kunnen op elk moment en vanaf elke locatie worden gevolgd, zowel op desktop als via mobiele apparaten. Dit maakt het gemakkelijk voor drukbezette professionals om leren in hun schema te passen.

 4. Certificaten van voltooiing: Na het voltooien van een cursus ontvangen gebruikers een certificaat dat ze kunnen toevoegen aan hun LinkedIn-profiel. Dit kan helpen om vaardigheden en kennis te demonstreren aan potentiële werkgevers en netwerkcontacten.

 5. Learning paths en collections: LinkedIn learning biedt ook ‘Learning Paths’, die een reeks gerelateerde cursussen combineren om een diepgaande kennis over een specifiek onderwerp te bieden. Daarnaast zijn er ‘Collections’ waarmee gebruikers hun eigen cursussen kunnen samenstellen of door LinkedIn samengestelde collecties kunnen volgen.

Voordelen van LinkedIn learning

LinkedIn learning biedt verschillende voordelen voor zowel individuele gebruikers als organisaties:

 1. Professionele ontwikkeling: Het platform helpt professionals om continu te leren en hun vaardigheden up-to-date te houden in een snel veranderende arbeidsmarkt.

 2. Toegankelijkheid en flexibiliteit: Dankzij de online aard van het platform kunnen gebruikers op hun eigen tempo en tijd leren, wat vooral handig is voor mensen met drukke schema’s.

 3. Netwerkmogelijkheden: Omdat het platform geïntegreerd is met LinkedIn kunnen gebruikers gemakkelijk hun nieuwe vaardigheden delen met hun netwerk en potentiële werkgevers.

 4. Breed scala aan onderwerpen: De uitgebreide bibliotheek van LinkedIn learning betekent dat er voor bijna elk vakgebied of interessegebied relevante cursussen beschikbaar zijn.

 5. Bedrijfsabonnementen: Bedrijven kunnen LinkedIn learning-abonnementen aanschaffen voor hun werknemers, wat helpt bij het verbeteren van de algehele vaardigheden van het team en het bevorderen van een cultuur van continue professionele ontwikkeling.

Hoe werkt LinkedIn learning?

Om LinkedIn learning te gebruiken, moeten gebruikers zich aanmelden voor een abonnement. Dit kan een individueel abonnement zijn of via een bedrijfsabonnement dat door hun werkgever wordt aangeboden. Na aanmelding kunnen gebruikers:

 1. Verkennen en zoeken: De uitgebreide cursusbibliotheek doorzoeken op basis van onderwerpen, vaardigheden, of specifieke instructeurs.
 2. Volgen en leren: Cursussen starten, pauzeren en hervatten wanneer ze maar willen.
 3. Interactieve elementen: Deelname aan quizzen en oefeningen om hun begrip van het materiaal te testen.
 4. Certificaten delen: Voltooide cursussen en certificaten delen op hun LinkedIn-profiel om hun nieuwe vaardigheden te tonen.

Conclusie

LinkedIn learning is een krachtig hulpmiddel voor professionele ontwikkeling en continue educatie. Met zijn uitgebreide cursusaanbod, flexibiliteit en integratie met LinkedIn biedt het een unieke en waardevolle leerervaring voor professionals over de hele wereld. Of je nu je vaardigheden wilt verbeteren, nieuwe kennis wilt opdoen of je carrière een boost wilt geven, LinkedIn learning biedt de middelen en mogelijkheden om je doelen te bereiken.

Eliah
Eliah

Social Media expert

Eliah is een deskundige op het gebied van social media marketing, met een uitgebreide achtergrond in het ontwikkelen en uitvoeren van succesvolle online strategieën. Hij heeft een Bachelor in Communicatie en Digitale Media en heeft gewerkt met diverse bedrijven om hun sociale mediakanalen te optimaliseren en te laten groeien.

Inhoud

Nieuwste blogs

Onze producten