Hoe ontvolg je iemand op TikTok?

TikTok

TikTok is tegenwoordig een van de meest populaire sociale media platforms met miljoenen gebruikers die dagelijks video’s delen en bekijken. Hoewel het volgen van anderen op TikTok een geweldige manier is om op de hoogte te blijven van nieuwe en interessante content kan het soms nodig zijn om iemand te ontvolgen. Misschien ben je niet langer geïnteresseerd in hun content of misschien wil je je volgerslijst gewoon wat opschonen. Wat de reden ook is, hier is een gedetailleerde gids over hoe je iemand op TikTok kunt ontvolgen.

Stap 1: Open de TikTok-app

Om te beginnen, open je de TikTok-app op je mobiele apparaat. Zorg ervoor dat je bent ingelogd op je account. Het ontvolgen van iemand kan niet worden gedaan via de desktopversie van TikTok, dus je moet de app gebruiken op een smartphone of tablet.

Stap 2: Ga naar je profiel

Klik rechtsonder in het scherm op het profielpictogram. Dit brengt je naar je persoonlijke profielpagina, waar je je eigen video’s en je volgers kunt bekijken.

Stap 3: Bekijk je volgerslijst

Op je profielpagina zie je bovenaan het scherm verschillende tabbladen: ‘Volgend’, ‘Volgers’, en ‘Likes’. Klik op het tabblad ‘Volgend’ om een lijst te zien van alle gebruikers die jij momenteel volgt.

Stap 4: Zoek de gebruiker die je wilt ontvolgen

In de lijst met gebruikers die je volgt zoek je naar de persoon die je wilt ontvolgen. Dit kan handmatig door de lijst bladeren, of door gebruik te maken van de zoekbalk bovenaan het scherm.

Stap 5: Ontvolg de gebruiker

Zodra je de gebruiker hebt gevonden die je wilt ontvolgen, klik je op de knop naast hun naam waarop ‘Volgend’ staat. Deze knop verandert in ‘Volgen’ zodra je deze hebt aangeklikt, wat betekent dat je de gebruiker succesvol hebt ontvolgd.

Alternatieve methode via de gebruiker's profielpagina

Je kunt ook iemand ontvolgen door naar hun profielpagina te gaan. Dit kan door hun naam te zoeken in de zoekbalk van TikTok of door op hun naam te klikken als je een van hun video’s bekijkt. Op hun profielpagina zie je een knop die aangeeft dat je hen volgt. Klik op deze knop om de gebruiker te ontvolgen.

Tips en extra informatie

  • Controleer je volgerslijst regelmatig: Het is een goed idee om je volgerslijst af en toe door te nemen en te ontvolgen wie je niet meer interessant vindt. Dit houdt je feed schoon en relevant. Maar om je volgersaantal wel hoog te houden kun je ook volgers kopen.
  • Gebruik de “niet interessant” optie: Als je een video tegenkomt van iemand die je liever niet meer wilt zien, kun je op de drie stippen aan de rechterkant van het scherm klikken en ‘Niet interessant’ selecteren. Dit zorgt ervoor dat je minder van dergelijke video’s ziet maar het ontvolgt de gebruiker niet.
  • Privacy-instellingen: Als je niet wilt dat bepaalde mensen je volgen, kun je je profiel instellen op privé. Dit geeft je meer controle over wie je content ziet en volgt.

Wat gebeurt er als je iemand ontvolgt?

Wanneer je iemand ontvolgt op TikTok, krijgen zij hier geen melding van. Hun volgersaantal vermindert met één, maar zij worden niet expliciet geïnformeerd dat jij hen hebt ontvolgd. Hierdoor kun je discretie behouden als je besluit iemand te ontvolgen.

Het ontvolgen van gebruikers op TikTok is een eenvoudige manier om je feed te beheren en ervoor te zorgen dat je alleen content ziet die je echt interesseert. Door de bovenstaande stappen te volgen kun je gemakkelijk en snel je volgerslijst opschonen en een meer gepersonaliseerde TikTok-ervaring creëren.

Eliah
Eliah

Social Media expert

Eliah is een deskundige op het gebied van social media marketing, met een uitgebreide achtergrond in het ontwikkelen en uitvoeren van succesvolle online strategieën. Hij heeft een Bachelor in Communicatie en Digitale Media en heeft gewerkt met diverse bedrijven om hun sociale mediakanalen te optimaliseren en te laten groeien.

Inhoud

Nieuwste blogs

Onze producten