Hoe werkt Pinterest?

Werking Pinterest

Pinterest is een populaire visuele zoekmachine en sociaal netwerk waar gebruikers afbeeldingen, video’s en andere media kunnen ontdekken, opslaan en delen. Het platform wordt vaak gebruikt voor inspiratie op gebieden zoals mode, interieurontwerp, doe-het-zelf projecten, recepten en meer. In dit artikel leggen we uit hoe Pinterest werkt, hoe je een account aanmaakt en hoe je inlogt.

Wat is Pinterest?

Pinterest draait om het ontdekken en bewaren van ideeën. Gebruikers kunnen zogenaamde “pins” vastzetten op virtuele prikborden. Deze pins zijn meestal afbeeldingen of video’s die gekoppeld zijn aan externe websites. Bijvoorbeeld, als je een recept voor een chocoladecake tegenkomt, kun je de afbeelding van de cake vastpinnen op je “Dessert Recepten” bord. Later kun je deze pin weer bekijken en via de afbeelding naar het bijbehorende recept navigeren.

Pinterest wordt vaak gebruikt als een persoonlijke inspiratiebron maar ook om projecten te plannen, producten te ontdekken en zelfs om marketingcampagnes te voeren voor bedrijven.

Hoe maak je een account aan op Pinterest?

Het aanmaken van een account op Pinterest is eenvoudig en kan binnen een paar minuten worden gedaan. Volg de onderstaande stappen om je eigen Pinterest account aan te maken:

 1. Bezoek de Pinterest website of app:

 2. Klik op ‘Aanmelden’:

  • Op de startpagina zie je de optie ‘Aanmelden’. Klik hierop om te beginnen.

 3. Voer je gegevens in:

  • Je kunt je aanmelden met je e-mailadres en een wachtwoord, of je kunt ervoor kiezen om je aan te melden via je Facebook- of Google-account. Als je voor e-mail kiest, vul dan je e-mailadres, een wachtwoord en je leeftijd in.

 4. Profiel instellen:

  • Pinterest vraagt je vervolgens om je profiel in te stellen. Dit omvat het kiezen van een gebruikersnaam en het invullen van je interesses, zodat Pinterest je relevante pins kan aanbevelen.

 5. Bevestig je e-mailadres:

  • Als je je hebt aangemeld met een e-mailadres, ontvang je een bevestigingsmail. Klik op de link in deze e-mail om je account te bevestigen.


Gefeliciteerd! Je hebt nu een Pinterest account en kunt beginnen met het ontdekken en vastpinnen van ideeën.

Hoe log je in op Pinterest?

Als je al een account hebt, is inloggen op Pinterest eenvoudig. Volg deze stappen om in te loggen:

 1. Bezoek de Pinterest website of app:

 2. Klik op ‘Inloggen’:

  • Op de startpagina zie je de optie ‘Inloggen’. Klik hierop om naar de inlogpagina te gaan.

 3. Voer je inloggegevens in:

  • Vul het e-mailadres en wachtwoord in dat je hebt gebruikt om je Pinterest account aan te maken. Als je je hebt aangemeld via Facebook of Google, klik dan op de bijbehorende knop en volg de aanwijzingen.

 4. Klik op ‘Inloggen’:

  • Nadat je je gegevens hebt ingevoerd, klik je op ‘Inloggen’. Je wordt nu naar je Pinterest startpagina geleid.


Als je je wachtwoord bent vergeten, klik dan op ‘Wachtwoord vergeten?’ en volg de stappen om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

De basisfunctionaliteiten van Pinterest

Nu je een account hebt en bent ingelogd, kun je beginnen met het verkennen van de verschillende functionaliteiten van Pinterest. Hier zijn enkele basisfunctionaliteiten die je moet kennen:

 1. Pins en Borden:

  • Pins zijn de afbeeldingen of video’s die je op Pinterest vastzet. Deze pins kun je organiseren op borden, die dienen als virtuele prikborden. Je kunt bijvoorbeeld een bord maken voor “Tuinideeën” en hier verschillende tuinprojecten en planten pins op vastzetten.
 2. Zoeken:

  • Gebruik de zoekbalk bovenaan de pagina om naar specifieke ideeën te zoeken. Pinterest zal relevante pins en borden tonen op basis van je zoekopdracht.
 3. Volgen:

  • Je kunt andere gebruikers en borden volgen om hun pins in je feed te zien. Dit is een goede manier om inspiratie op te doen van andere gebruikers met vergelijkbare interesses.
 4. Opslaan:

  • Wanneer je een interessante pin ziet, kun je deze opslaan op een van je borden door op de ‘Opslaan’ knop te klikken.
 5. Interactie:

  • Net als bij andere sociale netwerken kun je pins liken, reageren en delen. Dit maakt het mogelijk om te communiceren met andere gebruikers en je netwerk uit te breiden.

Pinterest is een veelzijdig platform dat zich aanpast aan de interesses en behoeften van de gebruiker. Of je nu op zoek bent naar inspiratie voor je volgende doe-het-zelf project, recepten wilt verzamelen, of gewoon leuke ideeën wilt ontdekken, Pinterest biedt een schat aan visuele content om te verkennen en te bewaren.

Conclusie

Pinterest is een krachtige tool voor het ontdekken en organiseren van ideeën. Het aanmaken van een account en inloggen is eenvoudig, en met de basisfunctionaliteiten kun je snel beginnen met het vinden van inspiratie en het plannen van projecten. Probeer het zelf en ontdek wat Pinterest voor jou kan betekenen!

Eliah
Eliah

Social Media expert

Eliah is een deskundige op het gebied van social media marketing, met een uitgebreide achtergrond in het ontwikkelen en uitvoeren van succesvolle online strategieën. Hij heeft een Bachelor in Communicatie en Digitale Media en heeft gewerkt met diverse bedrijven om hun sociale mediakanalen te optimaliseren en te laten groeien.

Inhoud

Nieuwste blogs

Onze producten