Hoe bekijk ik mijn Spotify stats?

Spotify stats bekijken

Spotify, een van ’s werelds populairste muziekstreamingdiensten, biedt gebruikers een schat aan muziek, podcasts en gepersonaliseerde afspeellijsten. Voor veel gebruikers is het bijhouden van hun luistergedrag een leuke manier om inzicht te krijgen in hun muzikale voorkeuren en luistergewoonten. Hoewel Spotify zelf beperkte tools biedt om je luisterstatistieken te bekijken, zijn er verschillende manieren om gedetailleerde statistieken te verkrijgen. In dit artikel bespreken we hoe je je Spotify-statistieken kunt bekijken, zowel via Spotify zelf als met behulp van externe tools.

Spotify wrapped: Een jaarlijkse terugblik

Een van de bekendste manieren om je stats van Spotify te bekijken is via Spotify wrapped. Aan het einde van elk jaar lanceert Spotify deze functie die je een overzicht biedt van je luistergedrag in de afgelopen twaalf maanden. Spotify wrapped bevat gegevens zoals:

 • Je meest beluisterde nummers, artiesten en genres.
 • Het totaal aantal minuten dat je hebt geluisterd.
 • Nieuwe muziek die je hebt ontdekt.

Om toegang te krijgen tot Spotify wrapped, kun je de volgende stappen volgen:

 1. Open de Spotify-app op je smartphone of ga naar de Spotify-website.
 2. Zoek naar “Spotify wrapped” in de zoekbalk of wacht op de banner die doorgaans in december verschijnt.
 3. Klik op de wrapped-banner om je persoonlijke overzicht te bekijken. Je kunt je statistieken doorbladeren en delen op sociale media.


Hoewel Spotify wrapped een geweldige manier is om je jaar in muziek te herbeleven, biedt het alleen een overzicht voor het afgelopen jaar en geen gedetailleerde of dagelijkse statistieken.

Spotify’s on-platform statistieken

Naast Spotify wrapped biedt Spotify ook enkele basisstatistieken direct in de app:

 • Jouw bibliotheek: Onder “Jouw bibliotheek” kun je je meest beluisterde nummers en artiesten bekijken.
 • On repeat en repeat rewind: Deze afspeellijsten worden gegenereerd op basis van je luistergeschiedenis en bevatten de nummers die je de laatste tijd veel hebt afgespeeld.


Hoewel deze functies handig zijn voor een snelle blik op je luistergedrag, zijn ze niet zo uitgebreid als sommige externe tools.

Externe tools voor gedetailleerde statistieken

Voor gebruikers die dieper willen graven in hun luistergedrag, zijn er verschillende externe tools beschikbaar die gedetailleerdere statistieken bieden. Hier zijn enkele van de populairste opties:

1. Last.fm

Last.fm is een muziekwebsite die je luistergeschiedenis bijhoudt en gedetailleerde statistieken biedt. Om je Spotify-account met Last.fm te verbinden, volg je deze stappen:

 1. Maak een account aan op Last.fm (als je er nog geen hebt).
 2. Ga naar de instellingen in je Last.fm-account.
 3. Koppel je Spotify-account door in te loggen op Spotify via Last.fm en de benodigde toestemmingen te geven.


Last.fm zal vanaf dat moment je luistergeschiedenis bijhouden en je kunt gedetailleerde statistieken bekijken, zoals je meest beluisterde nummers, artiesten, albums en genres. Bovendien biedt Last.fm ook aanbevelingen op basis van je luistergedrag.

2. Stats for Spotify

Stats for Spotify is een eenvoudige en gebruiksvriendelijke website die gedetailleerde statistieken biedt over je Spotify-luistergedrag. Hier is hoe je het kunt gebruiken:

 1. Bezoek de Stats for Spotify-website.
 2. Log in met je Spotify-account en geef de nodige toestemmingen.
 3. Bekijk je statistieken: De website toont je meest beluisterde nummers, artiesten en genres over verschillende periodes (vier weken, zes maanden, of alle tijden).


Stats for Spotify biedt een gebruiksvriendelijke interface en stelt je in staat om snel inzicht te krijgen in je luistergewoonten.

3. Obscurify

Obscurify is een interessante tool die niet alleen je luisterstatistieken toont, maar ook de obscuriteit van je muzieksmaak analyseert. Dit is hoe je het kunt gebruiken:

 1. Bezoek de Obscurify-website.
 2. Log in met je Spotify-account en geef toestemming.
 3. Bekijk je statistieken: Obscurify toont je meest beluisterde nummers, artiesten en genres, evenals een beoordeling van hoe “obscuur” je muzieksmaak is in vergelijking met andere gebruikers.


Obscurify biedt een unieke kijk op je luistergedrag en kan je helpen om nieuwe, minder bekende muziek te ontdekken.

Conclusie

Het bijhouden van je Spotify-statistieken kan een leuke en inzichtelijke manier zijn om meer te leren over je eigen muzieksmaak en luistergewoonten. Of je nu gebruikmaakt van Spotify Wrapped voor een jaarlijks overzicht, of externe tools zoals Last.fm, Stats for Spotify of Obscurify voor meer gedetailleerde statistieken, er zijn tal van mogelijkheden om je luistergedrag te analyseren. Door deze tools te gebruiken, kun je niet alleen terugkijken op wat je hebt beluisterd, maar ook nieuwe muziek ontdekken en je luisterervaring verrijken.

Eliah
Eliah

Social Media expert

Eliah is een deskundige op het gebied van social media marketing, met een uitgebreide achtergrond in het ontwikkelen en uitvoeren van succesvolle online strategieën. Hij heeft een Bachelor in Communicatie en Digitale Media en heeft gewerkt met diverse bedrijven om hun sociale mediakanalen te optimaliseren en te laten groeien.

Inhoud

Nieuwste blogs

Onze producten